Braambessen-Yoghurt IJs met Frambozen

Ingrediënten
  • 250 gr Almhof Griekse Yoghurt (10%)

  • 225 gr braambessen

  • 225 gr frambozen

  • 1 el citroensap

  • 50 ml room 35%

  • 1 el honing (optioneel)

Bereiding
  1. Meng de suiker, de stevige Griekse Yoghurt van Almhof en het citroensap.
  2. Klop de room op en schep deze voorzichtig onder het yoghurtmengsel.
  3. Mix 2/3 van het fruit tot een coulis en roer deze onder het yoghurt mengsel.
  4. Hak het resterend fruit grof en roer deze ook onder het yoghurtmengsel.
  5. Bereid het yoghurtijs in een ijsmachine of laat je ons opstijven in de diepvriezer. OPMERKING: In dit geval regelmatig eens met een vork roeren als het ijs begint te bevriezen, zodat er kleine ijskristallen ontstaan.
  6. Als het ijs is gedraaid , in vormpjes gieten en in de vriezer.
  7. Decoreren naar eigen inspiratie!

Dit #AlmhofOntbijt recept is ingezonden door: https://www.instagram.com/deslooveredominique/.

2018-04-26T07:53:32+00:00